Elektricien - Alle 113 Elektriciens Op Rij 2021

Published Mar 19, 21
6 min read

Stap 3: Inbouwdoos aftekenenTeken op de muur de plaats af van de inbouwdoos of lasdoos. Na het aftekenen kun je een gat in de muur boren met een steenboor of dozenboor. Als je de juiste diepte hebt bereikt, plaats je de doos in de muur en zet je deze vast met een staalspijkertje.

Wanneer je lange leidingen moet leggen, maak dan gebruik van een elektrische sleuvenfrees. Stap 5: Leiding controlerenControleer of de leidingen overal breed en diep genoeg zijn om een buis in te leggen. Stap 6: Zagen elektriciteitsbuisZaag de buizen in het juiste formaat en verbind de rechte stukken met koppelstukken (moffen) of bochtstukken.

Stap 7: Draden trekkenBepaal welke draden in de buis moeten liggen en strip één van deze draden minimaal 5 centimeter af. Bevestig de gestripte draad aan de trekveer. Om er ook voor te zorgen dat alle andere draden door de leiding komen, moeten deze draden bevestigd worden aan de draad die rechtstreeks aan de trekveer is bevestigd.

Wanneer je een lange leiding legt, is het makkelijker om de stukken eerst weer te ontkoppelen. Stap 8: Bedrading eindpuntWanneer je het eindpunt van de leiding hebt bereikt, een inbouwdoos, laat je de draden ruim uitsteken. Strip vervolgens de uitstekende draden 0,5 tot 1 centimeter. Stap 9: Afdoppen en vastklemmenDop voor de veiligheid de uitstekende draden af.

Zorg er tevens voor dat de leidingen goed vast zitten, dit kan met behulp van een leidingklem. Stap 10: Einde klusJe bent klaar met het leggen van de leiding. De inbouwdoos kan nu gebruikt worden voor een stopcontact, schakelaar of dimmer. Meer informatie over deze klussen vind je in onze kennisbank.

Als je zelf elektra gaat installeren, moet je te allen tijde veilig te werk gaan. Let op: alle werkzaamheden aan onderdelen waarop spanning staat mogen alleen door hiervoor opgeleide elektriciens worden uitgevoerd! Alleen elektriciens mogen: garanderen dat het onderdeel spanningsvrij is; zekeringen uitschakelen; zekeringen tegen opnieuw inschakelen door derden beschermen; installatiecomponenten aansluiten; installaties controleren, opleveren en in bedrijf nemen; het verzoek om aansluiting van installaties aan het elektriciteitsnet indienen.

Elektriciteit aanleggen moet u altijd overlaten aan een expert. Daarmee voorkomt u onnodige problemen en gevaren. Wanneer een beunhaas aan de haal gaat met uw elektrische installatie, loopt u het risico op kortsluiting en brand. Ook uw apparaten en verlichtingsnetwerk kunnen hieronder lijden. Beyer Installatie komt graag bij u langs om op een veilige, verantwoorde manier elektriciteit aan te leggen.

Toch raden wij sterk af om zelf aan de haal te gaan met elektriciteit. Zelfs handige Harry's die gek zijn op klussen, lopen bij het aanleggen van elektriciteit namelijk grote risico's. Wij zien tijdens ons werk regelmatig dat elektrische installaties op onveilige, onverantwoorde wijze zijn aangelegd door amateurs. De gevolgen daarvan zijn soms zeer ernstig of zelfs levensbedreigend.

Elektriciteit aanleggen: bereken uw kostenUiteraard bent u benieuwd naar de kosten van elektriciteit aanleggen. Het is lastig om een richtprijs te noemen, omdat diverse factoren van invloed zijn op de prijs. Zo hangen de kosten bijvoorbeeld af van wat u gedaan wilt hebben. Wilt u dat wij door de hele tuin elektriciteit aanleggen, dan is dat uiteraard duurder dan wanneer u in één kamer op de bovenverdieping een lamp wilt hebben.

Bel naar 0186 - 69 30 99 voor meer informatie over elektriciteit aanleggen of laat een bericht achter via het contactformulier. Eén van onze vakkundige medewerkers neemt zo spoedig mogelijk contact met u op om één en ander af te stemmen. Elektriciteit aanleggen kunt u overlaten aan BeyerElektriciteit aanleggen wordt door de vakmensen van Beyer Installatie al ruim 25 jaar gedaan.

Ook voor woningen met domotica, het vervangen van data-installaties en duurzame verlichting deinzen wij niet terug. Zowel voor particulieren als voor bedrijven staan wij met alle plezier klaar. Ons KOMO-Instal certificaat is het bewijs van ons vakmanschap en onze toewijding.

Wanneer u gaat verhuizen is het belangrijk dat er stroom aanwezig is in uw woning. Het is verstandig om te bedenken hoeveel groepen u nodig hebt. Een extra stop is wellicht vereist als u veel elektrische apparaten hebt. Houd ook rekening met stopcontacten, een extra stopcontact is nooit overbodig. Hebt u een nieuwe woning gekocht? Voordat u gas en stroom hebt moet u eerst aangesloten worden op het energienet.

De kosten van de aansluiting worden vastgelegd per netbeheerder. Wanneer u elektriciteit wilt aansluiten in uw nieuw huis dan is het dus belangrijk om met uw netbeheerder contact op te nemen. Veiligheid in uw woning is erg belangrijk. Bij een renovatie is het moderniseren en vervangen van uw meterkast wellicht vereist.

Het aanleggen van een extra groepis erg handig wanneer u meer stroom wilt verbruiken. Een extra groep in de meterkast zorgt ervoor dat u tegelijkertijd meerdere apparaten kunt gebruik zonder dat de schakelaar overbelast raakt. Bij een renovatie is het wellicht ook nodig om oude bedrading, de leidingen en de meterkast te vervangen.

Bij het aanleggen van elektra is het belangrijk dat u de kleurcodes weet. Elke draad heeft tegenwoordig namelijk een eigen kleur die aangeeft waarvoor de draad bestemd is. Dit is een zogenaamde kleurcode. De kleurcodes zijn als volgt: bruin is de stroomaanvoer en blauw is stroomafvoer. De geel/groene draad is de aardedraad en de zwarte is voor de stroomaanvoer van een lichtpunt naar een schakelaar.

Eventueel kunt u dit na het aansluiten van de stroom controleren met een spanningszoeker. Voordat u begint met het aanleggen van elektra in uw tuin is het handig om in kaart te brengen waar u elektra wilt hebben. Hierdoor heeft u een overzicht van waar tuinverlichting, kabels en schakelaars moeten komen.

Bij het aanleggen van buiten elektra is het belangrijk om rekening te houden met vocht. Elektriciteit en vocht gaan namelijk niet goed samen. Een IP-beschermingscode geeft aan of materialen buiten gebruikt kunnen worden. Buiten wordt meestal IP44 (spatwaterdicht) of IP65 (waterwerend) aangehouden. Een buitenstopcontact moet waterdicht zijn, deze heeft vaak een klepje.

Tal van elektrische apparaten vereisen een specifieke manier van installatie, zodat de werking en veiligheid ervan gewaarborgd wordt. Vanzelfsprekend beschikken de medewerkers van Elektricien Amsterdam over up-to-date vakkennis om hier op professionele wijze mee om te gaan. Een van de apparaten waarbij een optimale stroomtoevoer erg belangrijk is, is natuurlijk een alarminstallatie.

Een alarm installatie aanleggen vereist dan ook een doordachte aanpak. Los van het feit dat de stroomtoevoer naar de apparatuur vanzelfsprekend optimaal moet zijn, moet tijdens het elektra aanleggen ook rekening worden gehouden met de loop van de bedrading. Als derden toegang tot de kabels van de alarminstallatie kunnen krijgen, bestaat natuurlijk het gevaar op vernieling, waardoor uw apparatuur gemaakt kan worden.

Door onze jarenlange ervaring van meer dan 20 jaar bent u verzekerd van een goede partner. Wij zijn bekend met alle soorten regelgeving en materialen die nodig zijn om goed werk te verrichten. Voor meer informatie over de mpgelijkheden bij elektricien Amsterdam neem dan gerust contact met ons op. De impact van een stroomstoring kan aanzienlijk zijn.

More from Krachtstroom

Navigation

Home

Latest Posts

Zoek Een Vakbekwaam Installatiebedrijf

Published Nov 24, 22
9 min read

Elektra Installatiebedrijf

Published Nov 14, 22
9 min read